Maioneză de post din cartof

Pentru prepararea acesteia aveți nevoie de următoarele ingrediente: 2 cartofi, suc de lămâie proaspăt stors, o lingură cu muștar, ulei, sare, piper, după gust. Se curăță cartofii de coajă și se fierb în apă cu sare. Ulterior se scot și se lasă puțin să se răcească. Preparați un piure din aceștia, apoi adăugați muștarul și o lingură de ulei, mestecând continuu. Completați totul cu muștar și ulei până ce preparatul ajunge la consistența dorită. Condimentați cu sare și piper.

Maioneză din muștar

Pentru a obține acest tip de maioneză aveți nevoie de două linguri cu amidon, 100 ml apă, doua linguri cu muștar, suc de lămâie, ulei, piper, puțină sare. amestecați amidonul cu puțină apă, iar restul puneți la fiert. Când dă în clocot, adăugați pasta de amidon și amestecați continuu. Când observați că preparatul s-a îngroșat, dați recipientul la o parte și lăsați să se răcească. Adăugați apoi muștarul, sarea, piperul și uleiul.

Maioneza din lapte de soia

Pentru a pregăti maioneză din lapte de soia aveți nevoie de 100 ml lapte de soia, două lingurițe cu muștar, suc de lămâie, ulei, sare, piper. Amestecați bine toate ingredientele și puneți uleiul treptat pentru a obține textura dorită. Condimentați la final cu sare și piper.